Kate hudson - život a filmografia

15. ledna 2007 v 15:25 |  Herečky
Kate se narodila 19. dubna 1979 v Los Angeles. Jejím matkou je herečka Goldie Hawn a otcem muzikant Bill Hudson. Ti se rozvedli, když bylo Kate 18 měsíců, a od té doby ji spolu s matkou vychovával Kurt Russell, dlouholetý životní partner Goldie Hawn.

Už jako dítě ráda tančila a zpívala, a tak není divu, že se na herectví vrhla hned po dokončení střední školy. Po dvou malých roličkách v seriálech se poprvé představila před kamerou ve filmu VODA NA POUŠTI, kde ztvárnila ambiciózní hvězdičku kalifornského maloměsta. Poté si ve filmu LOSOSÍ ŘEKA zahrála servírku Lornu, která v bělošském městečku v Oregonu pomáhá v adaptaci indiánu Jessemu. Ve větší známost vstoupila poté, co účinkovala ve filmu 200 CIGARET vedle Courtney Love a Bena Afflecka. Po komerčně neúspěšné FÁMĚ a filmu určeném spíše ženskému publiku, VŠE O ADAMOVI, přišel pro Kate konečně zlom.

Průlomový film této blondýnky se jmenuje NA POKRAJI SLÁVY. Za ztvárnění postavy groupie Penny Lane/Lady Goodmanové byla nominována na Oscara v kategorii "nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli", získala Zlatý glób a několik dalších cen. Tento příběh o zákulisí rock´n´rollu v 70. letech získal četná uznání a režisér/scénárista tohoto snímku, Cameron Crowe, dokonce dosáhl na Oscara za nejlepší původní scénář. Zajímavé je, že role Penny Lane byla původně obsazena jinou herečkou (Sarah Polley), ale ta dala přednost vlastnímu projektu DON´T THINK TWICE. Díky NA POKRAJI SLÁVY Kate vešla v obecnou známost.

Ve snímku DR. T A JEHO ŽENY si zahrála dceru Richarda Gerea. Kvůli roli ve válečném dramatu ČTYŘI PÍRKA - ZKOUŠKA CTI odmítla hlavní ženskou roli Mary Jane Watson ve filmové adaptaci Spidermana (nakonec ji hrála Kirsten Dunst). Kate Hudson je vdaná za zpěváka skupiny The Black Crowes, Chrise Robinsona. Žije střídavě v New Yorku a Los Angeles. Jan Loudín
Herecká filmografie
2006My dva a křen
2005Klíč
2004Život s Helenou
2003Alex a Emma
Jak ztratit kluka v 10 dnech
Rozvod po francouzsku
2002Čtyři pírka - zkouška cti
2001Cutting Room, The
2000Dr. T a jeho ženy
Fáma
Na pokraji slávy
Vše o Adamovi
1999200 cigaret
1998Lososí řeka
Voda na poušti
Dokumentární
2001Behind the Scenes: Almost Famous - Postcards from the Edge (video film)
2000Beatles Revolution, The (TV film)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

prosím klikni ..... diky

KLIK

Komentáře

1 babu babu | Web | 3. února 2007 v 20:12 | Reagovat

prosím mrkněte se na mou stránku a pište do shoutu. díky moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama